Jouset ja iskunvaimentimet

Iskunvaimentimet (tunnetaan myös nimellä heilahduksenvaimentimet) vaimentavat tiestä johtuvia heilahduksia ja iskuja. Iskunvaimentimet toimivat yhdessä jousien kanssa ja tasaavat tärinöistä ja heilahduksista aiheutuvia liikkeitä, jotta autoa olisi helpompi hallita ja ajaminen vakaampaa. Ennen kaikkea iskunvaimennuksen tehtävänä on varmistaa, että renkaat pysyvät koko ajan kosketuksissa tien pintaan.

Iskunvaimentimet ovat merkittävissä roolissa kun tarkastellaan auton ajomukavuutta ja turvallisuutta. Iskunvaimentimien tehtävänä on vaimentaa auton jousitukseen kohdistuvia iskuja ja parantaa siten auton ohjattavuutta.

Iskunvaimentimet kannattaa aina vaihtaa pareittain. Jos toiselle puolelle jää vanhempi vaimennin voi ajosta tulla epävakaata. Kuluneilla iskunvaimentimilla ajaminen saattaa vahingoittaa myös auton pakoputkiston osia ja jousitusta, joten on syytä hyvissä ajoin vaihtaa kuluneet ja/rikkoutuneet iskunvaimentimet.

Etenkin kun ABS-tekniikka ja luistonestojärjestelmät ovat yleistyneet autoissa ei ole järkeä ajaa kuluneilla iskunvaimentimilla. Väsyneet iskunvaimentimet voivat estää näiden järjestelmien oikean toimimisen.

Kuluneet iskunvaimentimet siis vaarantavat auton käsiteltävyyttä ja tienpitoa sekä alentavat auton yleistä suorituskykyä.

Miten huomata iskunvaimentimien kuluminen autossa?

-Heittelehtiminen ja etuosan sukelteleminen -Pidentynyt pysähtymismatka

-Auton liikkuminen ja liiallinen kääntyminen -Renkaiden urien epätasainen kuluminen -Tärinä ja hyppelehtiminen

Suoraan tehtaalta UUDET Ilmajouset ja kompressorit merkeille Mercedes, BMW, Audi, Porsche, Volkswagen. Puuttuuko joku? kysy meiltä asiakaspalvelu@rollboys.com

Miksi valita RollBoys?

  • Tarjoamme sinulle UUSIA osia mitkä eivät ole olleet toisen auton alla.
  • Meidän tarjoamat varaosat eivät ole tehdaskunnostettuja.
  • Meidän kautta voit ostaa ilmajouset sekä muut varaosat, ja- halutessa pilkkoa laskun.
  • 14 päivän palautusoikeus avaamattomille paketeille.

Uusi VS. Tehdaskunnostettu?

JÄLKIMARKKINA vs. OE: MIKÄ ON PARAS?

Se on kysymys jota on kysytty kerta toisensa jälkeen. Ovatko jälkimarkkinoiden iskunvaimentimet ja tuet parempia kuin alkuperäiset? Vastaus kuten useimmat asiat elämässä on, se riippuu. Jälkimarkkinoiden iskunvaimentimet ja tuet voivat olla loistava päivitys ajoneuvollesi, mutta ne eivät välttämättä ole paras valinta kaikille. Tässä on mitä sinun tulee tietää tehdäksesi parhaan päätöksen autollesi.

Ensimmäinen asia joka on otettava huomioon on se, mitä haluat saada irti jousituksen päivityksistä? Jälkimarkkinoiden iskunvaimentimet ja tuet voivat tarjota useita etuja kuten paremman ajettavuuden tai paremman vakauden ja tasaisemman ajon. Jos jokin näistä asioista on sinulle tärkeä niin jälkimarkkinaiskunvaimentimet viivat olla hyvä valinta.

Muutama erittäin tärkeä seikka on kuitenkin hyvä pitää mielessä ennen vaihtoa: Kunnostetut vaimentimet ja tuet eivät välttämättä aina ole yhteensopivia autosi kanssa joten on tärkeää tutkia ja varmistaa että ne sopivat ajoneuvoosi. Lisäksi jälkimarkkinoiden iskunvaimentimet ja tuet tulevat kuitenkin pitkällä aikavälillä kalliimmaksi kuin OE-osat koska niitä joudutaan uusimaan useammin joten sinun on tämä otettava tarkasti huomioon ostopäätöksen yhteydessä. Kannattaako kaikessa tinkiä? Me ollaan sitä mieltä että ei kaikessa.