Mikä on sähköpotkulauta?

Sähköpotkulauta on sähköavusteinen kulkuneuvo.

Kevyet sähköajoneuvot

Kevyitä sähköajoneuvoja ovat muun muassa erilaiset itsestään tasapainottuvat henkilökuljettimet, sähköpotkulaudat, yksinomaan iäkkäiden henkilöiden tai liikuntarajoitteisten käyttöön tarkoitetut kolmi- tai nelipyöräiset skootterit sekä muut vastaavat ajoneuvot.

Kevyissä sähköajoneuvoissa tehoa saa olla maksimissaan 1 kW ja maksiminopeus saa olla enintään 25 km/h. Kevyitä sähköajoneuvoja käytetään polkupyöräilijän liikennesäännöillä, eli oikea paikka näillä laitteilla liikkumiseen on pääsääntöisesti pyörätie. Tosin kävelyvauhtia liikuttaessa itsestään tasapainottuvilla laitteilla saa käyttää myös jalkakäytävää.

Kevyessä sähköajoneuvossa on oltava eteenpäin valkoista tai vaaleankeltaista valoa näyttävä valaisin ja taaksepäin punaista valoa näyttävä valaisin ja näkyvä heijastin. Heijastin saa olla myös kiinnitetty kevyen sähköajoneuvon kuljettajaan, ja myös muita polkupyörässä sallittuja valaisimia ja heijastamia saa käyttää.

Kevyissä sähköajoneuvoissa pitää olla äänimerkinantolaite.

Kevyessä sähköajoneuvossa ei saa olla istuinta, jos se ei ole esimerkiksi itsestään tasapainottuva, tarkoitettu ensisijaisesti maastokäyttöön ja käytettäväksi päällystämättömillä pinnoilla tai tarkoitettu yksinomaan liikuntarajoitteisten käyttöön.

Kevyet sähköajoneuvot, jotka painavat yli 25kg, on 1.6.2024 alkaen liikennevakuutettava. Lue lisää kevyiden sähköisten liikkumisvälineiden vakuuttamisesta liikennevakuutuskeskuksen sivuilta. Lähde: traficom

Sähköpotkulaudat ovat nousseet suosioon 2020 vuonna ja eteenpäin. Rollboysin myynti-ilmoituksista löytyy monenlaisia sähköpotkulautoja sekä liikenne kelvollisia että EI- liikennekelpoisia. Tutustu ja löydä itselle sopiva.

SUOSITUIMMAT TUOTTEET

Mitä laki sanoo 1.6.2024 alkaen?

Erityistä huomioitavaa sähköisiin liikkumisvälineisiin liittyen

Jos sähköisen liikkumisvälineen maksiminopeus on yli 25 km/h tai maksimiteho yli 1kW, ei laite voi olla jalankulkua avustava liikkumisväline tai kevyt sähköajoneuvo. Jos tällaista laitetta halutaan käyttää liikenteessä, on sen oltava hyväksytty sopivaan luokkaan esimerkiksi mopoksi. Tällaisella ajoneuvolla on tyyppihyväksyntä-, vakuuttamis- ja rekisteröintivaatimuksia sekä sitä koskee myös ajokorttisäännökset.

Ajoneuvo ei ole kevyt sähköajoneuvo, mikäli se on tyyppihyväksytty L-luokan ajoneuvoksi (mopot, moottoripyörät, kevyet nelipyörät).

Ajoneuvo ei ole tieliikennekelpoinen, jos se ei kuulu mihinkään ajoneuvolain tai EU-asetuksen 168/2013 määrittelemään ajoneuvoluokkaan.

Miksi valita sähköpotkulauta?

  • Sähköpotkulaudan sähkömoottori on päästötön ja lähes äänetön.
  • Ajat taloudellisesti useita kymmeniä kilometrejä, yhdellä latauksella.
  • Sähköpotkulaudan ajaminen on hauskaa, helppoa, ja sallittua kaikille. Muistathan kuitenkin että se ei ole leikkikalu.
  • Sähköpotkulaudalla ajaminen on halpaa. Potkulaudasta ei aiheudu polttoainekuluja, vakuutusmaksuja, pysäköintimaksuja eikä katsastusmaksuja.

Miksi valita Rollboys sähköpotkulauta?

Rollboysin sähkopotkulaudat ovat on erittäin vakaita ja helppoja ajettavia. Ajatpa metsätiellä, asfaltilla, hiekalla, soralla, tai mukulakivillä.

Potkulautamme kulkevat 25km/h ja enintään 100km/h. Voit ajaa pyörätiellä tai ajoradalla samalla tavalla kuin ajaisit polkupyörällä kunhan laite ei kulje kovempaa kun 25km/h.

Etsi nyt äänettömät ja päästöttömät sähköpotkulaudat jokapäiväiseen käyttöön. Löydät verkkokaupastammae skootterit, sähköpotkulaudat ja niiden tarvikkeet edullisesti ja helposti! Polkaise nyt käyntiin oma sähköpotkulautasi tai fillari ja anna kyytiä kesäkaduille.