Mikä on sähköskootteri?

Sähköskootteri on sähköavusteinen kulkuneuvo.

Sähköskootterit ovat ympäristöystävällisiä ja monipuolisia kulkupelejä erilaisiin tarkoituksiin. Sähköskootterit ovat kaksipyöräisiä tai kolmipyöräisiä sähkökäyttöisiä ajoneuvoja, joita tänä päivänä käyttävät kaiken ikäiset ihmiset. Ne sopivat täydellisesti lyhyen matkan kuljetustarpeisiin mutta myös päivittäisten tehtävien hoitamiseen tai töihin ja koulumatkan taittamiseen. Skuutit ovat loistava tapa auttaa ympäristöä ja vähentää hiilijalanjälkeä.

Sähköskoottereita valmistetaan eri käyttötarkoituksiin. Rollboysin myynti-ilmoituksista löytyy monenlaisia sähkökäyttöisiä skoottereita liikennekäyttöön sekä malleja mitkä soveltuvat esim. suljetulle mökkitielle. Sähköskootteri on sekä edullinen että ympäristöystävällinen kulkupeli. Selaa ja löydä tarpeitasi vastaava skootteri!

SUOSITUIMMAT TUOTTEET

Lakiuudistus 1.6.2024 alkaen

Kevyitä sähköajoneuvoja ovat muun muassa erilaiset itsestään tasapainottuvat henkilökuljettimet, sähköpotkulaudat, yksinomaan iäkkäiden henkilöiden tai liikuntarajoitteisten käyttöön tarkoitetut kolmi- tai nelipyöräiset skootterit sekä muut vastaavat ajoneuvot.

Kevyissä sähköajoneuvoissa tehoa saa olla maksimissaan 1 kW ja maksiminopeus saa olla enintään 25 km/h. Kevyitä sähköajoneuvoja käytetään polkupyöräilijän liikennesäännöillä, eli oikea paikka näillä laitteilla liikkumiseen on pääsääntöisesti pyörätie. Tosin kävelyvauhtia liikuttaessa itsestään tasapainottuvilla laitteilla saa käyttää myös jalkakäytävää.

Kevyessä sähköajoneuvossa on oltava eteenpäin valkoista tai vaaleankeltaista valoa näyttävä valaisin ja taaksepäin punaista valoa näyttävä valaisin ja näkyvä heijastin. Heijastin saa olla myös kiinnitetty kevyen sähköajoneuvon kuljettajaan, ja myös muita polkupyörässä sallittuja valaisimia ja heijastamia saa käyttää.

Kevyissä sähköajoneuvoissa pitää olla äänimerkinantolaite.

Kevyessä sähköajoneuvossa ei saa olla istuinta, jos se ei ole esimerkiksi itsestään tasapainottuva, tarkoitettu ensisijaisesti maastokäyttöön ja käytettäväksi päällystämättömillä pinnoilla tai tarkoitettu yksinomaan liikuntarajoitteisten käyttöön.

Kevyet sähköajoneuvot, jotka painavat yli 25kg, on 1.6.2024 alkaen liikennevakuutettava. Lue lisää kevyiden sähköisten liikkumisvälineiden vakuuttamisesta liikennevakuutuskeskuksen sivuilta. Lähde: traficom

Sähköskootterit ovat nousseet suosioon 2020 vuonna ja eteenpäin. Rollboysin myynti-ilmoituksista löytyy monenlaisia sähköpotkulautoja sekä liikenne kelvollisia että EI- liikennekelpoisia. Tutustu ja löydä itselle sopiva.

Erityistä huomioitavaa sähköisiin liikkumisvälineisiin liittyen

Jos sähköisen liikkumisvälineen maksiminopeus on yli 25 km/h tai maksimiteho yli 1kW, ei laite voi olla jalankulkua avustava liikkumisväline tai kevyt sähköajoneuvo. Jos tällaista laitetta halutaan käyttää liikenteessä, on sen oltava hyväksytty sopivaan luokkaan esimerkiksi mopoksi. Tällaisella ajoneuvolla on tyyppihyväksyntä-, vakuuttamis- ja rekisteröintivaatimuksia sekä sitä koskee myös ajokorttisäännökset.

Ajoneuvo ei ole kevyt sähköajoneuvo, mikäli se on tyyppihyväksytty L-luokan ajoneuvoksi (mopot, moottoripyörät, kevyet nelipyörät).

Ajoneuvo ei ole tieliikennekelpoinen, jos se ei kuulu mihinkään ajoneuvolain tai EU-asetuksen 168/2013 määrittelemään ajoneuvoluokkaan.

Miksi sähköskootteri on ylivoimainen ajoneuvo?

  • Skootterin sähkömoottori on päästötön ja lähes äänetön.
  • Ajat todella vihreästi useita kymmeniä kilometrejä, jopa yli 120km yhdellä latauksella.
  • Sähköskootterin ajaminen on hauskaa, helppoa, ja sallittua useimmille meistä.
  • Sähköskootterilla ajaminen on halpaa. Skootterista ei aiheudu polttoainekuluja eikä katsastusmaksuja.

Miksi valita RollBoys sähköskootteri?

Rollboysin sähköskootterit ovat on erittäin vakaita ja helppoja ajettavia. Ajatpa metsätiellä, asfaltilla, hiekalla, soralla, tai mukulakivillä.

Skootterimme kulkevat noin 25-65km/h, ja tällä nopeudella kuljet kevyesti muun liikennevirran mukana. Yli 1 kW tehoinen tai yli 25 km/h moottorilla kulkeva ajoneuvo on rekisteröitävä mopoksi, ja edellyttää, että laite on tyyppihyväksytty mopoksi. Voit ajaa pyörätiellä tai ajoradalla samalla tavalla kuin ajaisit polkupyörällä.

Etsi nyt äänettömät ja päästöttömät sähköskootterit jokapäiväiseen käyttöön. Löydät verkkokaupastamma skootterit, sähköpotkulaudat ja niiden tarvikkeet edullisesti.

Meillä oma huoltomme joka on erikoistunut kaikkiin tuotteisiimme, jos sattuisi jotain hoidamme aina asian kuntoon nopeasti ja vaivattomasti.