Sähköskootteri tarjoa käyttäjälle viisi kertaa nopeamman tavan matkustaa kuin kävellen. Samalla sähköskootterit ovat ympäristöystävällisiä, hauskoja ja erittäin edullisia. Toisin kuin polkupyörällä ajaessa, skootteria käyttäessä ei edes tule hiki! Muista kuitenkin kuntoilla myös!

Nopeus, koko, paino, kantama, luotettavuus ja kustannukset ovat vain muutamia tekijöitä, jotka on otettava huomioon ennen e-skootterin ostamista. Tässä oppaassa yritämme auttaa sinua ymmärtämään, mitä tulee varmistaa, että löydät sinulle parhaan sähköskootterin.

E-skootterimme ovat laadukkaita ja testaamme niitä tiukasti selvittääksemme niiden ominaisuudet. Käyttökokemuksien perusteella jatkamme vain parhaiden e-skootterien myyntiä.

Sähköskootterilla ajamisen laatu: Joidenkin e-skootterien ajolaatu on niin huono, että niillä ei voi ajaa yli yhden kilometrin matkaa muuten kuin täydellisellä ajoalustalla. Nämä e-skootterit voivat näyttää hyvältä verkkosivulla, mutta monet lopettavat niiden käytön, koska päivittäinen ajaminen on käytännössä mahdotonta. Meiltä saat aina tarkistetun, laadukkaan ja toimivan tuotteen.

Ajamisen laatuun vaikuttaa kolme päätekijää:

Pyörien koko: Suosittelemme välttämään pyöriä, joiden halkaisija on alle 8 tuumaa. Pienemmillä pyörillä ajaminen on huomattavasti epämukavempaa ja pyörät ovat myös alttiimpia juuttumaan teiden epätasaisuuksiin. Pienemmät skootterit sopivat kuitenkin hyvin esimerkiksi lapsille ja nuorille.

Kiinteät tai ilmalla täytetyt renkaat: Ilmatäytteiset renkaat antavat ehdottomasti pehmeämmän ajon. Kuitenkin ilmatäytteiset renkaat ovat alttiita puhkeamille, ja korjaaminen ei ole helppoa. Skootterirenkaiden irrottaminen ja uudelleen asentaminen on paljon vaikeampaa kuin esimerkiksi polkupyörän renkaiden, mikä tekee puhkeamisen korjaamisesta haastavaa tien päällä. Kiinteät renkaat tarjoavat ratkaisun tähän, jos ajat säännöllisesti paikoissa, missä voi olla lasia tai muita teräviä esineitä.

Jousitus: Jousitus on mukava idea, mutta se pehmentää vain osan suurimmista iskuista. Skootteri, jossa on suuret ilmatäytteiset renkaat ilman jousitusta antaa pehmeämmän ajon kuin jousitettu skootteri pienillä pyörillä. Meiltä saat myös skoottereita jossa on sekä isot ilmatäytteiset renkaat että jousitus!

Nopeus: Nopeus määräytyy moottorin tehon, kuljettajan painon ja ajopinnan mukaan. Ilmoitetut nopeudet perustuvat yleensä 70 kg painavaan ihmiseen, joka käyttää tasaista, sileää pintaa. Emme neuvo ajamaan skootterin enimmäisnopeutta jatkuvasti turvallisuussyistä. Noin 10-20 km/h nopeus on ihanteellinen. Ihmisen keskimääräinen kävelynopeus on 4 km / h, keskimääräinen auton nopeus ruuhkaisissa kaupungeissa on 7km / h ja keskimääräinen polkupyörän nopeus työmatkalla on 14 km / h. Tien kaltevuus ja kuljettajan paino vaikuttavat skootterisi liikkumisen nopeuteen; jyrkissä mäessä ja mitä raskaampi olet, sitä hitaammin etenet.

Jarrut: Turvallisuutesi on aina oltava etusijalla, jarrut ovat tärkeitä, kun valitset sähköskootteria.

Testaamme kaikki jarrut ja kalibroimme aina jarrut kaikissa skoottereissa. Muista ylläpitää ja huoltaa skootteriasi.

Sähköskoottereissa on kolmea jarrutyyppiä:

Sähköjarrut: Vaatii vain vähäistä huoltoa, mutta vähemmän tehokkaat jos haluat pysähtyä nopeasti. Nämä jarrut ovat kuitenkin hyvä vaihtoehto.

Levyjarrut ja rumpujarrut: Paras vaihtoehto kaikista, mutta kuluvat ajan myötä. Levy- tai rumpujarrut on lopulta huollettava, samoin kuin auton jarrut. Huollamme kaikkien asiakkaittemme skoottereita tarvittaessa sekä annamme ohjeita.

Jalkajarrut: Vaatii että seisot takalokasuojalla. Ellet ole tottunut käyttämään lasten potkulautaa, tämän hallitseminen vie aikaa. Aja varovasti.

Kantama: On tärkeää huomata, että valmistajien ilmoittamat sähköskootterien kantamat ovat yleensä parhaita esimerkkejä. Suurin osa perustuu kevyeen ihmiseen (50-70 kg), joka ajaa tasaisella, suoralla tiellä uudella akulla. Kannattaa huomioida, että halvemmissa skoottereissa on halvemmat akut ja niiden käyttöikä pienenee jokaisen latauksen myötä. Meidän akuissa elinikä on noin 600-1000 lataussykliä, riippuen siitä miten hoidat akkua.

Laatuvaikutelma: Useimmat sähköskootterit on valmistettu Kiinassa. Kiinalaiset valmistajat tuottavat erittäin korkealaatuisia tuotteita (kuten iPhone), mutta toki löytyy myös heikkolaatuista tavaraa. Jotkut sähköskootterit näyttävät halvoilta ja ”muovisilta”, ja sitä ne myös ovat. Sähköskootteriteollisuuden ollessa vasta alkuvaiheessa on viisasta pysyä luotettavissa yrityksissä, joilta saat hyvää palvelua ja takuun tuotteelle.

Luotettavuus: Sähköskootterit ovat edelleen suhteellisen uusi tuoteryhmä. Neuvomme on tutustua tuotteeseen ja valita itselle paras ja luotettava vaihtoehto. Yrityksen tulee olla myös laadukas, ja siksi suomalainen yritys on hyvä vaihtoehto. Älä epäröi olla yhteydessä meihin mikäli jokin asia mietityttää.

Kaksi päätekijää on otettava huomioon:

Takuu: Tuleeko yritys vastaan, jos ajokki hajoaa? Vakiintuneiden ja kotimaisten yritysten kanssa toimiminen antaa mielenrauhaa.

Jos joudut käyttämään takuuta, minne sinun on lähetettävä skootterisi? Olet saattanut kuulla kauhutarinoita ihmisistä, joilla on pieni vika ja heidän tarvitsee lähettää skootterinsa takaisin Kiinaan korjattavaksi. Toimenpide on kestänyt kuukausia ja maksanut paljon rahaa. Meillä ei toimita näin, vaan hoidamme skootterisi kuntoon mahdollisimman nopeasti Suomessa!

Väärennökset ja halpa kiinalainen tuonti: Kiinasta tuodaan paljon halpoja skoottereita. Ne näyttävät usein oikein mallikkailta, mutta laatu voi olla jotain aivan muuta (halvat pyöränlaakerit, akkuongelmat jne.). Tämän seurauksena skootteri ei toimi oikein. Meidän tuotteissamme on vain hyväksyttyjä ja tarkastettuja osia.

Koko: Suosittelemme, että harkitset, onko skootteri sopivan kokoinen ajon aikana, ja onko se riittävän pieni varastoitavaksi kätevästi alaspäin taitettuna. Useimmat skootterit taittuvat niin, että ne ovat riittävän pieniä säilytettäväksi kotona, autossa tai pöydän alla. Mikäli ostat isomman skootterin, tarkista että voit säilyttää sitä ja suosittelemme myös että hankit laadukkaan lukon itsellesi.

Joitakin huomioitavia asioita:

-Tangon korkeus ja leveys

-Koko taitettuna

-Paino

Design: Jotkut valmistajat ovat vähentäneet kustannuksia lainaamalla halpoja komponentteja polkupyöriltä, ​​ja se näkyy. Tämä ei vaikuta skootterin toimintaan, mutta ne näyttävät kotitekoisilta laitteilta. Vaikka joillekin ihmisille e-skootterin ulkoasu ja tyyli voivat olla merkityksettömiä, toisille se on etusijalla. Olemme kaikki erilaisia, se on muistettava. Meiltä löydät erilaisia sekä erivärisiä malleja.

Skootterin paino: On tärkeää pohtia, kuinka pitkälle skootteria on ehkä kannettava tai työnnettävä matkan alussa tai lopussa. Suurin osa markkinoilla olevista sähköisistä skoottereista painaa noin 15 kg, jotkut hieman enemmän ja toiset vähän vähemmän. Jos et ole niin vahva, suosittelemme, että valitset yhden, joka painaa 12,5 kg tai vähemmän. Isommat “fatbike” skootterit painavat jopa 60kg.

Suurin kuormitus: Kaikkia sähköskoottereita ei ole rakennettu kuljettamaan samaa kuormaa, ja tämä tulee ottaa huomioon päätöksenteossa. Eurooppaan suunniteltujen skootterien enimmäiskuorma on yleensä 100 kg. Monet yli 100 kg painavat ihmiset ajavat skoottereilla päivittäin. On kuitenkin huomioitava, että liian suuri paino voi mitätöidä takuun ja ajaminen voi olla vaarallista. Tarkistathan aina tuotesivulta mikä kyseisen tuotteen painoraja on.

Valot: Joissakin sähköisissä skoottereissa on sisäänrakennetut valot, joissakin heijastimet. On helppo asentaa skootteriisi huipputekniset polkupyöränvalot, jos ajat usein pimeällä.

Melu: Jotkut e-skootterit pitävät kovaa ärsyttävää ääntä tai melua, joka yleensä tulee halvasta moottorista (tätä voi olla vaikea havaita kuvissa!). Tuotteemme ovat hiljaisia ja tehokkaita.

Lisävarusteita, joita suosittelemme:

Kypärä: skootterisi kulkee yhtä nopeasti kuin polkupyörä, joten suosittelemme, että käytät kypärää aina.

Lukko: skootterisi on arvokas esine ja pieni laadukas kannettava lukko suojaa sitä varkailta.

Puhelimen pidike: voit keskittyä ajoon ja tiehen – näin et pidä puhelinta kädessä tai pudota sitä. Myös erittäin hyödyllinen, jos sinun on käytettävä puhelimen navigaattoria.

Valot: e-skootteriin voidaan kiinnittää lisävalot turvallisemman yöajoon ja näkyvyyteen.

Kustannukset: Valitsemasi e-skootterin mainostetun vähittäishinnan lisäksi on otettava huomioon useita kustannustekijöitä:

Rahoitus: Rahoitusvaihtoehdot voivat tehdä valitsemastasi e-skootterista edullisemman jakamalla maksut useaan erään.

Tuontitulli: Muutama yritys ilmoittaa tällä hetkellä erittäin alhaiset hinnat skoottereille, mutta ne eivät ole avoimia kokonaiskustannusten suhteen. On ollut tapauksia, joissa näennäisesti halpa, Kiinasta tilattu e-skootteri on juuttunut tulliin, ja asiakas on joutunut maksamaan noin 30% ostokustannuksista (arvonlisävero ja tuontivero) ennen tuotteensa vastaanottamista.

Postitus: Jotkut hyvämaineiset jälleenmyyjät tarjoavat ilmaisen toimituksen, mutta näin ei aina ole ja postitus voi olla erittäin kallista. Postituskuluja ei aina luetella tuotesivuilla, tarkista tämä huolellisesti!

Miksi valita Rollboys?

Olemme Suomessa toimiva skootterien asiantuntija, joka tarjoaa riippumattomia neuvoja valikoimastamme parhaimmista käytettävissä olevista skoottereista. Arvostamme kestävää kehitystä ja uskomme sähköiseen tulevaisuuteen.

Voimme myydä mitä tahansa sähköskootterimallia, joten suosittelemme vain parhaita tuotteita, jotta saat parhaan sähköskootterin itsellesi! Toisin kuin joillain jälleenmyyjillä, meillä on tuotteita omassa varastossa ja tarjoamme toimitusta seuraavana päivänä, joten sinun ei tarvitse odottaa ostostasi 30 päivää.

Tarjoamme myös useita rahoitusvaihtoehtoja jakamaan ostoksesi kustannuksia. Meillä on alan asiantuntijoiden ryhmä, joka on sitoutunut tarjoamaan sinulle parhaat neuvot, parhaat tuotteet, luotettavan palvelun ja vastinetta rahalle. Älä epäröi olla meihin yhteydessä mikäli jokin mietityttää! :)